De Kust Vakantiehuizen
Winter Callantsoog

5 activiteiten tijdens de winter in Callantsoog

Beleef de winter in Callantsoog

Hoe ziet de winterperiode er uit in Callantsoog? In de zomerperiode is het één van de drukst bezochte kustplaatsen van Nederland. In de koudere dagen van het jaar is dit stukje kust ook een mooie plaats om te bezoeken. In deze blog schrijven we over een aantal activiteiten in Callantsoog en omgeving.

Winterse strandwandeling

Kleed je lekker warm aan. Winterjas, sjaal en handschoenen, goede wandelschoenen en maak een heerlijke wandeling over het strand en de duinen rondom Callantsoog. Het wandelstartpunt van een drietal wandelroutes vind je aan de Zeeweg nabij de dorpskerk en het ‘De Wijde Blick’ appartementencomplex.

Roodborstje
  • De ‘Rode route‘ voert je langs de Uitlandsche Polder waar in 2014 een natuurgebied is aangelegd. Via de verruigde Zijperzeedijk en vervolgens terug via het Luttickduin en de Heinollen.
  • De ‘Paarse route‘ neemt je eerst mee over het strand en naar de Zandpolder. Via de vernatte Venne, de Nollen van Abbestede en de bollenrijke Jewelpolder kom je weer terug bij het startpunt.
  • De ‘Zwarte route‘ verlengt de paarse route. Bij de Nollen van Abbestede slaat deze route af naar het noorden over de Rechtendijk. Je wandelt een stuk over gras naar de Noordschinkeldijk en vervolgens terug via de Jeweldijk

Meer informatie over looproutes.

Je kunt juist ook gaan wandelen in natuurgebied ‘Het Zwanenwater’. Hier zijn ook drie wandelroutes van 2, 3,5 en 5 kilometer. Dit natuurgebied is 600 hectare groot en heeft twee duinmeren als blikvanger.

Strandpaviljoens

Callantsoog is rijk aan eetgelegenheden. Zo zijn er naast de eetgelegenheden in het dorp ook zeven strandpaviljoens in en rondom Callantsoog te vinden:

  • Strandpaviljoen ‘De strandtent’
  • Strandpaviljoen de Stern
  • Strandpaviljoen Vos
  • Strandpaviljoen Woest
  • Strandpaviljoen Zilte Zucht
  • Strandpaviljoen ’t Klavertje 4
  • Strandpaviljoen de Toko

Ook in de winter bieden deze accommodaties warmte en gezellige plekken om te genieten van een lunch, diner of kopje thee of koffie met gebakje of portie bitterballen (of andere snack).

Fietsen door de duinen

Het enorm uitgestrekte Noord-Hollandse duingebied is een prachtig gebied om te fietsen. Vanuit Callantsoog kan je bijvoorbeeld helemaal naar Den Helder fietsen, alleen door duingebied. Of maak juist een fietstocht naar Petten en ontdek daar het gerenoveerde dorpscentrum en compleet nieuwe zandstrand.

Klimduin in Schoorl

Krijg het lekker warm en beklim de hoogste zandduin van Nederland. Met 51 meter is de Klimduin in Schoorl een uitdaging op zich om te beklimmen. Als je het dan nog niet warm hebt, kan je aan de voet van de duin een lekkere warme Chocomel drinken op één van de verwarmde terrassen.

Ligt er een pak sneeuw? Neem je slee mee naar boven en glij met een recordsnelheid weer naar beneden!

Bezoek een andere kustplaats

Naast Callantsoog heeft Noord-Holland nog een heel aantal leuke kustplaatsen die zeker een bezoekje waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Petten, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Wijk aan Zee of juist noordelijker naar Den Helder. Of bezoek juist één van de grotere steden als Alkmaar, Hoorn of onze hoofdstad Amsterdam. Op een uurtje rijden met de auto is ook een bezoekje aan het dorp van de ‘palingsound’ Volendam een bezoekje waard.