De Kust Vakantiehuizen

Groote Keeten

 • Rust en ruimte
 • Breedste stranden van de regio
 • Natuurbeleving

Groote Keeten

Vakantiedorp Groote Keeten is een gezellige badplaats aan de kust in de prachtige provincie Noord-Holland. Het ligt tussen Callantsoog en het toeristische Julianadorp, onder Den Helder, in de gemeente Schagen. Deze ideale vakantiebestemming staat bekend om zijn brede zandstrand, indrukwekkende duinlandschap en sfeervolle centrum.

Bij De Kust Vakantiehuizen kun je genieten van een heerlijk verblijf in deze mooie plaats. We hebben een aantal comfortabele vakantiehuizen en appartementen te huur, waaronder het moderne appartementencomplex het Strandleven. Ontdek dus zelf de charme van Groote Keeten en kom genieten van een heerlijke vakantie aan de Noord-Hollandse kust!

Zoek & boek jouw vakantie in Groote Keeten

Vakantiehuis in Groote Keeten

Groote Keeten is ontstaan uit een buurtschap. Nadat er een raadhuis “Bekwame keet” werd gebouwd, ontstond later de naam ‘Groote Keeten’. Er zijn veel recreatiemogelijkheden mogelijk, zoals fietsen, wandelen, zwemmen en watersport. Het is dus een aantrekkelijke bestemming voor gezinnen, stelletjes en groepen vrienden die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie aan de Nederlandse kust. Het is ook een geweldige plek om te genieten van de natuur, met veel mooie wandelpaden en uitzichtpunten in de omgeving. Dus boek voor je volgende vakantie een heerlijk vakantiehuis in Groote Keeten!

Bezienswaardigheden in Groote Keeten

 

Wandelroutes in Groote Keeten

Het uitgestrekte strand en het prachtige duingebied zijn ideale plekken om heerlijk te wandelen. Naast de grote parkeerplaats is een startpunt voor drie wandelroutes (2, 5 of 8 kilometer).

  Groene route

  Het groene ommetje Botgat gaat door terrein dat tot 2005 militair gebied was en door Landschap Noord-Holland is teruggegeven aan de natuur. De vochtige duinvallei aan de zuidkant is nu opengesteld voor wandelaars. ‘Botgat’ verwijst naar de opgedolven skeletten van doodgeschoten militairen tijdens de Engelse invasie van 1799.

  Oranje route

  De oranje route volgt na het ommetje Botgat en de verruigde Helmdijk en de Noordschinkeldijk. Dan de polder in, over de grasberm langs de molensloot en na het gemaaltje verder over asfalt. Terug naar af via het Wegje van Callas en natuurpad Callassande.

  Blauwe route

  De blauwe route loopt via het strand en over het natuurpad Callasande, naar De Venne, in 1997 vernat door Landschap Noord-Holland.

Vakantiemogelijkheden aan de kust

Bezig met het maken van vakantieplannen? Onderstaande mogelijkheden bieden wellicht hulp. Of je nu op een vakantiepark, met een huisdier, met een grotere groep of met een klein gezelschap er tussenuit wilt. In en rondom Callantsoog zijn de mogelijkheden groot.

Vakantie met huisdier

Ben je op zoek naar een vakantie waar jouw huisdier ook welkom is? Bij De Kust Vakantiehuizen zijn we dol op viervoeters en hebben we meerdere vakantiehuizen beschikbaar waar ook huisdieren zijn toegestaan.

Ook in Groote Keeten verhuren wij een aantal accommodaties die geschikt zijn om je trouwe viervoeter te mee te nemen op vakantie.

Bekijk de vakantiehuizen voor huisdieren

Appartementen in Groote Keeten

Bij dit kleine dorpje zijn twee vakantieparken gebouwd, namelijk Sandepark en Callassande. Aan de kant van het strand bevinden zich diverse appartementen en vakantiehuizen. De Kust Vakantiehuizen verhuurt hier bijvoorbeeld een aantal prachtige appartementen in het moderne appartementencomplex het Strandleven. Vanuit dit vakantiecomplex wandel je in een paar minuten de duinen in en bent in 5 minuten op één van de mooiste stranden van Noord-Holland. What’s not to like!
Bekijk de appartementen

Praktische vragen

Welke supermarkten zijn er in Groote Keeten?

Groote Keeten heeft zelf geen supermarkt. Maar delicatessenwinkel Boerderijwinkel Keetenburgh aan de Helmweg 10 kan je van vele boodschappen voorzien. Hier vindt je heerlijke verse producten en uitmuntende kwaliteit. In Callantsoog is wel een Albert Heijn supermarkt te vinden en in het nabij gelegen Julianadorp aan Zee bevinden zich ook supermarkten van de Lidl, Albert Heijn en Vomar. In het centrum van Callantsoog is ook een (banket)bakker te vinden.

Welke eetgelegenheden zijn er in Groote Keeten?

In het dorp vindt je restaurant De Princen Keet Dit is een plek waar je heerlijk ongedwongen kunt zitten en die het hele jaar door geopend is van 10 tot 10! Daarnaast kun je terecht bij strandpaviljoen Strandpaviljoen ’t Klavertje 4. In het dorp Callantsoog vind je ook diverse cafetaria, snackbars en andere restaurants en er zijn daarnaast meerdere strandpaviljoens.