De Kust Vakantiehuizen
Avontuurlijke activiteiten

Avontuurlijke activiteiten op vakantie

Avontuurlijke activiteiten op vakantie

Natuurlijk is het heerlijk om tijdens je vakantie even niks te hoeven. Bij De Kust Vakantiehuizen snappen we dat maar al te goed. Maar als je niet zo’n stilzitter bent en graag tijdens je vakantie wat avontuurlijks wilt beleven, dan is deze blog voor jou. Al onze vakantiehuizen zijn namelijk gelegen aan de prachtige Noord-Hollandse kust en deze omgeving biedt met name in de zomermaanden een schat aan sportieve avonturen voor alle leeftijden en interesses. In deze inspiratieblog lichten we er een paar van deze avontuurlijke en sportieve activiteiten voor je uit. Dus, pak je sportkleding en laten we op pad gaan om wat avontuurlijks te beleven!

Watersporten

De Noord-Hollandse kust is dé bestemming voor watersport. Hier vind je de perfecte combinatie van zon, zee, strand en veel waterplezier. Perfecte avontuurlijke activiteiten, zoals golfsurfen op de golven van de Noordzee, over het water vliegen met windsurfen en kitesurfen, suppen, kanovaren, zeilen, je kunt het hier allemaal doen. En als je de Noordzee te spannend vindt, dan zijn er ook voldoende mogelijkheden om je prima op binnenwater te vermaken.

Wil je graag tijdens de vakantie een watersport onder de knie krijgen? Er zijn verschillende watersportscholen waar je je kunt aanmelden voor lessen om je eerste stappen te maken op het water. Wees wel gewaarschuwd: de sensatie van watersport is erg verslavend ;-).

Strandactiviteiten

Natuurlijk is er aan het strand van Callantsoog nog veel meer te beleven. Huur een strandbuggy of fatbike en scheur door het zand. Voor de echt avontuurlijke types is er ook de mogelijkheid om te strandzeilen of te blokarten en met topsnelheid over het strand te scheuren. Die adrenaline rush door je aderen is heerlijk en dat zijn avontuurlijke activiteiten die je niet snel vergeet.

Als het wel wat minder hard mag gaan, dan is zandkastelen bouwen met de kinderen of een potje beachvolleybal met je vrienden natuurlijk ook hartstikke leuk om te doen.

Paardrijden

Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid als je te paard over het strand galoppeert. In Callantsoog en omgeving zijn er verschillende maneges die begeleide strandritten aanbieden voor zowel ervaren ruiters als beginners. Het geluid van de golven, de wind in je haar en het zachte zand onder de hoeven van het paard zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Maar het strand is niet de enige plek waar je kunt paardrijden. Er zijn hier zoveel prachtige routes door het schitterende Noord-Hollandse duinlandschap en de natuur.

Fietsen en wandelen

Wil je graag op avontuur, maar dan wel lekker op je eigen tempo? De omgeving van onze vakantiehuizen zijn een paradijs voor fiets- en wandelliefhebbers. Ontdek de prachtige duinlandschappen, schilderachtige dorpjes en groene polders terwijl je geniet van een ontspannen fietstocht of een lekkere stevige wandeling. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes beschikbaar, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Dus er zit vast wel een goede route tussen die bij jouw interesses en fitheid past. Heb je zelf geen fiets mee? Geen probleem! Die kun je hier bij ons huren.

Golfen

Voor de liefhebbers van de populaire sport golf is er ook genoeg te beleven in de omgeving van Callantsoog, Schoorl, Julianadorp, Sint Maartenszee en Groote Keeten. Er zijn in de omgeving verschillende golfbanen te vinden met prachtige greens en uitdagende holes om je golfvaardigheden te testen. Misschien iets minder avontuurlijk dan de bovenstaande activiteiten, maar het genieten van het spel, terwijl je omringd bent door weidse uitzichten en de rustige sfeer van het kustlandschap, maakt een heleboel goed. Uiteindelijk ben je ook op vakantie om te ontspannen, toch?

Voor elk wat wils

Of je nu houdt van watersporten, fietsen, wandelen, paardrijden, golfen of gewoon wilt genieten van strandactiviteiten, aan de Noord-Hollandse kust is er voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek een vakantiewoning of appartement bij De Kust Vakantiewoningen en ga op avontuur op deze prachtige bestemming aan de Nederlandse kust. We staan altijd klaar om je te helpen!