Herfst in Callantsoog

Herfst(activiteiten) in Callantsoog en omgeving

Het is de eerste vakantieperiode na de zomervakantie. De herfstvakantie is voor velen een heerlijke tijd. De natuur bereid zich voor op de komende winterperiode en kleurt van groen naar oranje, geel en bruin. De bladeren verkleuren en beginnen van de bomen te vallen. Dieren leggen een wintervoorraad aan en paddenstoelen schieten uit de grond.

De herfstvakantie valt in de maand oktober. Een heerlijke maand om er weer even lekker tussenuit te gaan en een (mid)weekje of weekend een vakantiehuis te boeken. Ook in Callantsoog en omstreken is de natuur prachtig en is er voldoende te doen. Of steek de houtkachel aan voor een heerlijke warmte en een knusse avond in één van onze vakantiehuizen.

Buiten activiteiten

Callantsoog is en blijft een kustplaats. Het strand is dus snel gevonden en ook in de herfst is een strandwandeling heerlijk. Als je op zoek bent naar een andere activiteit in de buitenlucht in of rondom Callantsoog? We geven enkele tips.

Staatsbosbeheer - Schoorlse duinen segway
Met de Segway door de Schoorlse duinen (Staatsbosbeheer)

Staatsbosbeheer

Wil je lekker naar buiten dan zijn er diverse activiteiten in Callantsoog en de rest van Noord-Holland. Zo organiseert Staatsbosbeheer allerlei activiteiten door de Schoorlse Duinen. Denk bijvoorbeeld aan een Kabouterwandeling of met een Segway de duinen te doorkruizen.
Bekijk de activiteiten van Staatsbosbeheer in de Schoorlse duinen.

Speur- of wandeltocht

Doe een speur- of wandeltocht door één van de Noord-Hollandse steden. Met Qula Trails kan je een leuke tocht door bijvoorbeeld Amsterdam, Alkmaar, Haarlem of Hoorn maken met behulp van je Smartphone. Een leuke activiteit als gezinsuitje of voor een groep.

Half binnen, half buiten activiteiten.

Onderzeeboot Tonijn in het Marine Museum
Onderzeeboot Tonijn in het Marine Museum

De ijsbaan ‘De Westfries’ in Hoorn is per oktober weer geopend. Zowel de 400 meter baan én 30 x 60 meter baan zijn open. Samen met de horecagelegenheden van de ijsbaan.

Een andere leuke en leerzame activiteit is een bezoek aan het Marine Museum in Den Helder. Het museum heeft niet alleen een mooie collectie rondom de geschiedenis van de Nederlandse Marine, maar je kunt ook aan boord klimmen van de onderzeeboot Tonijn, ramschip Schorpioen of twee andere schepen.

Ben je op zoek naar een andere activiteit wat gedeeltelijk binnen én buiten is? Denk dan eens aan een dieren- of vlindertuin.

Binnen activiteiten

E-karting bij SkagaVenture in Schagen
E-karting bij SkagaVenture in Schagen

Blijf je liever binnen om een leuke activiteit te doen?

In Schagen vind je SkagaVenture. Dit is een entertainment centrum voor het hele gezin. Het heeft meerdere ‘hippe’ activiteiten zoals racen in elektrische karts en een trampolinepark. Maar ook lasergamen én een VR-room en een poolcafé.

Voor gezinnen met kleinere kinderen zijn er diverse binnenspeeltuinen zoals Monkey Town (9 vestigingen). Een escape room is ook altijd een leuke activiteit om als groep te doen.

Vakantiehuis in de herfstvakantie

Wil je een vakantiehuis boeken in de herfstvakantie? Bekijk ons aanbod voor wellicht een leuke last-minute. De Kust verhuurt voor ieder gezelschap een leuke vakantiewoning, voor gezinnen of een vriendengroep of voor een luxe wellness uitstapje.